maanantai 28. maaliskuuta 2011

 Metsoloiden ihanasta ruskeasta apila-joustofroteesta ompelin tällaisen "gollege"-takin.aivan ihana malli,joka löytyy ottobren nuemrosta 4/2008 hiippa fleecetakkina.
Ainolla oli ihanan mallinen hello kitty-tunika h&m:ltä ja vastaavanlaiseen en löytänyt kaavaa niin leikkasin siitä kaavat. kankaana metsoloiden retropallo-trikoo.

muutamat haaremihousut

Ainolle tuli tehtyä muutamat haaremi housut,ruskeasta trikoosta (löytyi laatikon pohjalta,en muista mistä ostettua:)) ja toiset metsoloilta ostetusta retropallo-trikoosta.Ohje ottobren uusimmasta lehdestä.
 Luin jostain blogista jonkun ostaneen vanhan villpaidan kirpparilta,huovuttaneen sen pyykkikoneessa ja tehneen siitä lapselle tumput.Päätin kokeilla myös:).Ostin siis tuon villapaidan muutamalla eurolla ja pesin "väärin" ja leikkasin tumput (ohje oli ottobre talvi 2011 numerossa). Ompelin päälikankaaksi vielä aikoinaan kangastukusta tilattua vaaleanpunaista reimatec-kangasta.Tein rukkaset aivan ohjeen mukaan,mutta varsi olisi saanut olla hieman pidempi.Alempi kuva siis valmiista rukkasista.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

viikonlopun tuotoksia

Leppis velourista  tällainen lyhythihainen tunika,kaavana ottobre:n fleecemekko (olen käyttänyt muissa tunikoissa samaa kaavaa.Tämä siis ollut jo jonkin aikaa valmiina,vain helmakäänne puuttunut :).
Tässä myyrä-tunikassakin on ollut aplikaatiot liimattuna melko kauan,mutta tulihan se valmiiksi.Tässä olen käyttänyt kaavana me&i:n frotee tunikaa.
ja tässä lähikuva myyrästä. tunika metsoloiden turkoosia froteeta ja myyrä velouri paloista,sateenvarjo puuvillakangasta.
Viikonloppuna sain tehtyä puoli valmiita kokonaan valmiiksi :). nämä haalarit myös me&i kaavalla aivan ihanasta metsoloiden kukka-joustofroteesta.Näistä tulee varmasti mun suosikit :).

lauantai 5. maaliskuuta 2011

vielä jotain pientä

Tein kummipojalle ja mummulaan ruokaliinat.Kangas on Naperonutun pul-paloista.

Ja sitten piti kokeilla virkata noita suosittuja amigurumeja.Tämä ohje on S-ketjun nettisivuilta.Ei mikään kovin kummoinen ukko.Nyt sain kirjastosta ihan Amigurumi-kirjan jossa oli tosi kivoja ohjeita,saapa nähdä kerkeiskö niitä kokeilla......

Autoja ja jellonia

Eetulle olen tehnyt muutamat paidat raglan paidan kaavalla. Metsoloiden ihanasta auto-kankaasta ja alempana olevasta leijona-kankaasta,molemmat kankaat froteeta.Paidat ovat olleet kovassa käytössä ja koska viime päivityksestä aikaa,eivät ole välttämättä aivan uuden näköisiä :).

Lisää leppistä

Tein myös Ainolle me&i-tyyppiset haalarit,näihin jopa nuo käänteet. Kangas siis myös myllymuksuilta,mutta velourisena.Tosi ihanan pehmeää tämäkin  ja melko ohutta .

Tässäpä kuva nimimerkistäni.

aplikointia


Sukulaisvauvalle (ei ole kyllä edes vielä syntynyt) tein me&i haalarin kaavoilla tällaiset haalarit.Aplikoin niihin Oonan pet shop-värityskirjasta sammakon.Olen melko tyytyväinen tulokseen. Kangas muistaakseni Tarjouspalan pakalta.

Samaiselle tulokkaalle tein myös leppäkerttu-bodyn. Kaava on muunnos raglan-paidasta. Kangas on myllymuksuilta. Se on jotain sellaista tencel-trikoota ja aivan unelma pehmeää.

tumppuja

Olen saanut aikaiseksi myös muutamat tumput.
Ylemmät tumput ovat Oonalle seitsemän veljestä raita-langasta ja alemmat Niilolle seitsemän veljestä jättiraita-langasta.
Ainon tumput ovat marjaretki-langasta. Tästä langasta olen tehnyt myös norjalaisen villahatun,mutta se on nyt neidillä vaunu-unilla päässä. Saan ehkä lisättyä senkin kuvan jossain vaiheessa tänne :).

kutomisia

Olen aivan hurahtanut noihin norjalaisin vauvan villahattuja ja niitä on sitten "muutama" tullut tehtyä :).

 Nämä kolme hattua on tehty silkki alpakka langasta,jota ostin käsityömessuilta.Lanka on ihan uskomattoman pehmeää.
Pitäähän joka neidillä olla yksi bling-bling-hattu,joten piti Ainolle kutoa norjalainen myös novitan kide-langasta.

tunikoita

Sainpas aikaiseksi päivittää tätä blogiani :).Kauheata,kun tuo aika kuluu nopeasti.Siitä on kolme kuukautta kulunut viime päivityksestä,käsitöitä on silti tullut tehtyä :).


Ainolle on tullut tehtyä muutama tunika. Tässä siis piparikukka froteesta ja aurinko froteesta,kummatkin kankaat myllymuksuilta.Ainakin piparikukkaa saa edelleen,aurinko kankaasta en ole varma.