sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri

Joulukuu alkoi ja joulun odotus, johon tietysti kuuluu myös joulukalenteri. Lapsilta kysyttäessä halusivat enemmin äidin tekemän ja "tontun" täyttämän kalenterin.
Pussit on ommeltu puuvillakankaasta ja piparitrikoosta leikattu ja kaksipuoleisella tukikankaalla kiinnitetty piparkakku poikien- ja tyttöjen kuvat. Kumpiakin tietysti kolme. Kirpparilta löysin suihkuverhon kiinnityskoukut, joilla sain pussit roikkumaan juuttinaruun. Lopuksi kiekoin vielä juuttinarun ympärille valosarjan. Tänään kalenterista löytyi värikirjat Ainolle, Eetulle sekä Niilolle. Oona sai kirjepapereita- ja kuori. Jukka sai Ässä-arvan, josta tuli 5e:n voitto ja minä sain ihanan joululehden. Saapa nähdä ehtisikö "tonttu" ommellakin pusseihin jotain......

Uusi perheenjäsen,Alma




Perheeseemme liittyi marraskuun 16.päivä tällainen ruskea labradorinnoutaja tyttö, Alma.
Alma tuli meille Markwell-kennelistä Loviisasta. Voi miten ihana!!!Lapset tykkäävät kovasti, vaikka naskalihampaat ovatkin hyvin terävät ja riehuessa Alma on lapsia hieman näykkäissytkin. Alma on hereillä ollessaan melko aktiivinen, joten muita kun nukkumiskuvia on aika vaikea saada.

Joulu tulla jolkottaa.....

 Taas on aikaa viime postauksesta vierähtänyt....Paljon on tullut kaikenlaista ommeltua ja kudottua, mutta tässä viimeisimpiä tuotoksia.

Ainolla ja Eetulla oli päiväkodissa viime viikolla koko päiväkodin yhteinen joululaulu hetki. Joten olihan se äidin "pakko" ommella hetkeen sopiva tunika/mekko. Kaavana Ottobren 4/12 Rabbit Jump tunika johon olen lisännyt hihat. Kangas ihanaa pipari trikoota Naperonutulta. Kanttaukset ruskeaa resoria, Ikasyrin muuttomyynnistä. etukaarrokkeeseen ompelin vielä kaksi piparinappia ja niiden keskelle sydän napin. Tätä kaavaa olen käyttänyt jo useampaan Ainon mekkoon ja on niitä muutama tullut tehtyä lahjaksikin.

Eetu ei missään nimessä halunnut itselleen pipari paitaa, joten hän sai Ikasyriltä olevasta auto trikoosta uuden paidan. Ilme ei aamulla seitsemän aikaan kuvaa otettaessa ole kovinkaan aurinkoinen. Paita oli kuitenkin hyvin mieluisa. Tämä ihan perus Pertsa-paita, kanttaukset Ikasyrin punaista resoria, samaisesta muuttomyynnistä.